De lagune

December was niet alleen de maand van de buitenlandse reis naar Frankrijk. Sinds de evaluatie van F I N I S T E R R E, de afgelopen zomer, is ook Nederland weer in beeld gekomen. Aanvankelijk, bij het begin van het project, ruim twee jaar geleden, was het logisch om de Nederlandse kust te laten voor wat het was. Ik wilde immers geen panorama’s meer maken en ook het fotograferen in zwart-wit was voorbehouden aan Time and tide. Maar inmiddels heeft de fotografie van het project zich ontwikkeld tot drone-fotografie bij uitstek en ging ik op zoek naar tot de verbeelding sprekende Nederlandse kuststreken. Zoals de kwelderwerken langs de kust bij Uithuizen.

Kwelderwerken – dammetjes van rijshout waar bij laag water het slib uit de zee door achter blijf.

Vroeger diende de werken voor landaanwinning, tegenwoordig beschermen ze de buitendijkse kwelders tegen erosie.

Tijdens de omzwervingen in Nederland kwam niet alleen de noordoost Groningse waddenkust in beeld, ook de lagune bij Hargen aan Zee stond op de lijst met locaties, niet ver van Camperduin. Geen onbekende plek, integendeel, voor Time and tide is deze plek ook al gefotografeerd en de foto in kwestie siert de omslag van het boek Time and tide. Voor de gelegenheid van dit blog is Het boek in prijs verlaagd.

En alsof de duvel er mee speelde, ook bij het herbezoek van Hargen was het mistig: slecht zich en lastig vliegen, vanaf een hoogte van een meter or dertig was de drone niet meer zichtbaar, maar ondertussen wel prachtig licht van het blauwe uur.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Twitter Linkedin Instagram Vimeo WhatsApp