Afl. 4 De video – het scenario

Naast het werk aan het boek ben ik momenteel voor de expositie ook een video aan het voorbereiden. Video? Ja op de tentoonstelling zal naast de zwart-wit zeegezichten ook bewegend beeld te zien zijn (en zelfs in kleur …).

Het afgelopen jaar heb ik namelijk een groot aantal locaties van Time and tide opnieuw bezocht en met mijn drone sfeer-impressies gemaakt. Het resultaat was een enorme hoeveelheid ‘footage’, een paar uur aan bewegend beeld, honderden en honderden clipjes … Het heeft een twee weken gekost om alles te bekijken en te selecteren. Ook hier, net zoals bij het boek, van longlist naar shortlist – en ondertussen mijzelf ook het film montage programma leren! Na de eerste selectie, digitaal, werd het tijd voor de volgende fase, een analoge: op de foto hierboven ziet u van alle clips een kleine print op tafel liggen. Op de print van elke clip natuurlijk de naam en het nummer, de bijbehorende trefwoorden (branding, paaltjes, mist, wad, storm …) en soms een korte aantekening wat er mee te doen … Elk print ook voorzien van een foto uit de clip ter visualisatie.

Het resultaat van alle noest arbeid ziet u hiernaast: 24 clipjes op een rij en gerangschikt, een heus scenario. Nu alleen nog even in elkaar zetten …

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Twitter Linkedin Instagram Vimeo WhatsApp