Project & Expositie

De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan Time and tide wait for no man. Een fotoproject met als onderwerp het landschap van de Nederlandse kust. In de periode 2016-2020 heb ik al fotograferend de gehele Noordzeekust, de Waddenzee en de (voormalige) Zuiderzee verkend. Van de slufter Het Zwin op de grens met België, tot en met de kwelders van de Dollard in het uiterste noordoosten van Groningen.

De Nederlandse kust met de plaatsen waar gefotografeerd is
Klik op de kaart voor een vergroting

Het project neem de kijker mee op ontdekkingsreis langs de kust van Nederland. Er is gekozen voor een bijzondere vorm van fotografie: panorama’s. Door middel van panorama’s laat Siebe Swart de kijker delen in de stilte, de leegte en de ruimte van de zeekust. Er is gefotografeerd in alle seizoenen, in weer en wind en bij nacht en ontij. Kortom, een ontdekkingsreis, maar wel een met als achtergrond de steeds maar verder stijgende zeespiegel, de klimaatverandering wait for no man.


De panorama’s uit Time and tide worden vanaf 17 oktober 2021 geëxposeerd in Museum Panorama Mesdag in Den Haag. De tentoonstelling duurt tot en met 27 februari 2022.

Het Panorama Mesdag is in 1881 geopend en nog steeds gevestigd in de Zeestraat in Den Haag. 140 jaar geleden, 2021 is dan ook een jubileumjaar!

Laat u verrassen door de zeegezichten uit Time and wait for no man waaronder enkele monumentaal uitgevoerde panorama’s van bijna drie meter! Voor openingstijden, adres en dergelijke, klik op de foto hierboven. Het boek Time and tide wait for no man is te koop in de museumwinkel of via deze site (zie ook de winkel in het menu hierboven).

Twitter Linkedin Instagram Flickr Vimeo WhatsApp