Het Boek

Ontwerp van voorplat inclusief de rug met de rugtitel in zwart

Wat voor boek ?

De zeegezichten uit Time and tide – het zijn er bijna 60 ! – zijn gebundeld in een monumentaal fotoboek. Bijzonder aan het boek is dat het uitsluitend uit panorama’s bestaat. De panorama’s zijn van verschillende lengte en zo lang dat je de foto’s naar links (of naar rechts) uit moet vouwen. Door de uitslaanders, zoals die uitvouw-pagina’s heten, kijk je met de fotograaf mee: van links naar rechts op het strand, van de branding van de zee naar de kust in de verte. En sommige van de panorama’s zijn zelfs zo breed dat uitvouwen naar beide zijden nodig is.

Naast de foto’s staat er in het boek een prachtige én persoonlijk essay van schrijver en NRC-journalist Hans Steketee. Namens Museum Panorama Mesdag verder een korte inleiding van de conservatoren Laura Prins en Suzanne Veldink.

Het boek is het resultaat van de samenwerking tussen fotograaf Siebe Swart en vormgever Els Kerremans en verschijnt rond 18 oktober 2021 (intekenen nu reeds mogelijk).

Met uitslaanders!

In bovenstaande filmpje een impressie van de uitslaanders. Het panorama van de Lagune bij Camperduin in de mist siert het omslag en staat ook in het binnenwerk. Om de foto in zijn geheel te zien wordt deze naar rechts én naar links uitgevouwen. Uit het binnenwerk ook de Stuifduinen op Terschelling, uitgeslagen naar twee kanten.

Niet in het boek – wel als print

Strand Noord (Bergen aan Zee), staat niet in het boek, maar is wel te koop als print! De foto hoort bij de speciale editie van het boek zoals gebruikt bij de fondsenwerving. Van die speciale editie zijn nog een paar exemplaren te koop … Haast u naar de webwinkel!

Specificaties boek

Inleiding: Laura Prins en Suzanne Veldink (Panorama Mesdag)
Auteur essay: Hans Steketee
Vertaling: Karen Gamester
Vormgeving en productie: Typography Interiority & Other Serious Matters (Den Haag)
Beeldredactie: Siebe Swart, Els Kerremans

Met dank aan

De Gijselaar-Hintzenfonds, Fonds Kwadraat, Hendrik Mullerfonds, Jaap Hartenfonds, Mondriaanfonds en Stichting voordekunst.

Lithografie: RGM (Vijfhuizen)
Drukwerk: NPN Drukkers (Breda) Bindwerk: Agia (Amsterdam)Formaat: 320 x 260 mm (liggend), 214 pagina’s
Bedrukking: duotone (2 pms-kleuren)
Bindwijze: genaaid gebrocheerd met meegenaaide schutbladen, de rug blijft vrij waardoor het boek goed openvalt. De panorama’s worden in het boek op verschillende breedtes gepresenteerd (van 64 tot 160 cm breed) over 2 tot 6 pagina’s, waardoor uitslaanders van verschillende lengte ontstaan. Het gehele boek bestaat uit uitslaanders.
Taal: Nederlands/Engels.

Twitter Linkedin Instagram Flickr Vimeo WhatsApp